25

Зърнопроизводители от Хасковско: Вадим комбайните, ако не ни чуят 

Няма никакъв пазар, не можем да продадем продукцията си, за да платим рента, горива и торове. Причината е във вноса от Украйна, заяви Станимир Стоянов, председател на асоциацията на зърнопроизводителите в хасковска област. Днес, както в други градове на страната, и в Хасково имаше протест. 

Колоната от трактори тръгна от ханче Клокотница в 10.30 часа,  час по- късно бе по бул. Левски“ в Хасково. 

В Румъния украинските тирове, натоварени със зърно преминават само транзит, там няма внос.  У нас дори няма лаборатория, която да контролира какво се внася, допълни Стоянов. От браншовата организация заявиха, че днешният протест е само началото. Ако не се вземат спешни мерки ще извадим комбайните, казаха от там. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ХЕГЕМОН

ХЕГЕМОН

14.09.2022 | 13:06

НЯМА И ДА ИМА. ГЛАВИТЕ!

Отговори
0 0
САДОВО

САДОВО

14.09.2022 | 12:29

Като страната е залята със зърно защо хляба е толкова скъп. Министър каза че може страната да се залее с олио цените бяха пощуряли, очевидно е че става дума за спекула в огромни мащаби. Държавата няма контролни органи , всъщност няма нищо по-вече от контролни и регулаторни органи но явно не работят за обществения интерес. Защо тези т.н. зърнопроизводители лапат почти цялата субсидия от ЕС. Изкарайте днес Майбасите Фераритата Джагуарите да ви съжали народа колко сте бедни. Безсрамници!

Отговори
3 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?