Следвайте ни

Заради вируса тържествено посрещат само 1. и 8. клас

viber icon

Заради мерките, наложени от пандемията, кратки тържества за новата учебна година ще има за първокласниците и осмокласниците и то не във всички училища, съобщиха от Община Димитровград. Тук утре на училище тръгват  4079 ученици  в 193 паралелки. 

Организацията е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката. 355 са първокласниците в община Димитровград. Детските градини и яслените групи ще приемат 1403 малчугани в 66 групи. По училища новата година ще започне на два етапа в различни часове, за да се избегне струването на много деца.  Тържествата са само за 1. , 5. 8.  клас в дворовете, останалоте влизат в сградите, където ще бъдат посрещнати от учителите си. 

Кметът на община Димитровград Иво Димов ще бъде на откриването на новата учебна година в ОУ "Пенчо Славейков", а председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева в  ПМГ "Ив.Вазов". Заместник-кметът Яшо Минков ше бъде в ПЕГ "Иван Богоров"а секретарят на общината Венета Стоименова – в ОУ "Алеко Константинов". 

Откриването на новата 2020/2021 учебна година в ПМГ „Иван Вазов“, ще се проведе на два етапа: 

- От  9ч. с учениците от V кл. и  VIII клас, тържествено откриване  пред централния вход на гимназията с кратка програма.  

- От 10ч. с учениците от VI, VII, IX, X, XI и  XII класове, директно в класните стаи, в които са разпределени. 

Откриването на новата учебна година в ПЕГ „Иван Богоров” на  15.09.2020 (вторник) е с начален час 10.00 ч., с физическо присъствие само на ученици от новите 8-ми класове - 3 паралелки, знаменна група, учители и родители.Предполагаем брой присъстващи - 125-130 души.

В СУ „Любен Каравелов” планират официално откриване на учебната година, на 15.09.2020г. от 08:30ч., само с ученици от I ; V  и  VIII клас по обичайният ред.
 Учебната година в ОУ „Пенчо Славейков“  ще бъде открита на 15.09.2020 г. от 9,00 ч. в двора на училището за децата от подготвителна група и учениците от І клас.

За останалите ученици от ІІ до VІІ клас учебната година ще започне от 9,30 ч. в класните стаи за съответния клас.  Очакван брой ученици на 15 септември общо 685.

В ОУ „Алеко Константинов”, откриването на учебната година 

- за първи клас в двора на училището от 8 часа.

- 2- 7 клас  по класните стаи от 9 часа

В ОУ"П.К.Яворов" Димитровград няма да има тържествено откриване на учебната година и влизането на учениците в сградата ще бъде съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" гр. Димитровград не се планира официално откриване на началото на учебната година в двора на училището. Официалното откриване за първи клас ще се осъществи в класната стая, предназначена за  първи клас. За останалите класове откриването на учебната година ще се осъществи в класните стаи на съответните паралелка. Начало на откриването на учебната 2020/ 2021 година е от 9:00 часа за всички класове. Откриването на учебната година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" с. Ябълково откриването на новата учебна година ще се отбележи в двора на училището от 10,00 часа. с кратко тържество. Участват всички класове от 1 до 7 - 103 ученици при спазване на  противоепидемичните мерки -дистанция,  дезинфекция и дисциплина.  Родителите няма да се допускат в двора на училището.

В  ОУ,,Христо Смирненски",с.Радиево в двора на училището на 15.09.2020 г. няма да има официално тържество. Учениците от 1 и 5 клас ще имат тържества в класните стаи, като предварително ще бъдат инструктирани за противоепидемичните мерки. 

В ОУ "Хр.Ботев" с.Крепост ще открие новата учебна година в 10.00ч.  от подготвителен клас до 7кл..

В ОбУ "Св.Кирил и Методий" кв.Черноконево откриването на учебната година в 9.30ч. с учениците от 1 до 9 клас.

В ОУ"Димитър Матевски" гр.Меричлери открива учебната година в 9.30ч. с ученици от 1 до 7 клас.

В ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" учебната година ще бъде открита в 9.15ч. с учениците от 8клас. Всички останали ученици от 9 до 12 клас ще влязат директно в класните стаи в 11ч.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?