Следвайте ни

Заради COVID- 19 отменят фестивал в Хасково 

viber icon

Международният фестивал за танцово изкуство “Вълшебен свят”, който трябваше да се проведе този уикенд в Хасково, се отменя. Това се реши на среща между областния управител д-р Стефка Здравкова, кмета на община Хасково Станислав Дечев и организаторите на фестивала.

През уикенда тук трябваше да се съберат над 500  деца на престижния фестивал. „Най-важното е да се запази здравето и живота на хората. Затова се радвам, че всички проявиха разум и грижа и се стигна до единодушното решение фестивалът да бъде отменен“, коментира д-р Здравкова. Тя допълни, че това е пример за диалогичност в интерес на здравето на хората.

В Димитровград също бе отменен фестивалът  „България танцува“.  

В последните дни в Хасково и в страната има рязко увеличение на заразените в COVID-19. Местата със струпване на много хора са най- рискови. В страната спортните прояви са без публика, затворени са и нощни заведения в различни градове. В същото време болниците са пълни с пациенти с вируса.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?