Следвайте ни

Започват масирани проверки заради пика на COVID-19 в Хасковска област

viber icon

Масирани проверки започват в региона за спазването на противоепидемичните мерки заради пика на коронавирус. Това съобщи в късния следобед днес в Хасково областният управител д-р Стефка Здравкова след заседание на Оперативния щаб.

Контролът ще е в обществения междуселищен и градски транспорт, заведения, обществени сгради и читалища.

Тревожната новина е, че само за последните 3 дни заразените са 29. Към момента в МБАЛ-Хасково има само 1 свободно място за лечение на коронавирус. Ще бъдат осигурени още 12 легла в 6 стаи на бившето очно отделение в областния град, обясни д-р Здравкова.

Най-много с вируса в момента има в Хасково. те са 28, 14 от тях са хоспитализирани. Следва Димитровград с 16 случая и 9-ма настанени в болница пациенти. В Харманли и Свиленград има по трима, като по един от тях е хоспитализиран.

"При необходимост хората ще бъдат лекувани по места във всяка общинска болница на региона, но и досега тези здравни заведения нямат сключени договори с инфекционисти", обясни областният управител.

Д-р Стефка Здравкова допълни, че към момента нямало нужда за затягане на мерките в училищата, въпреки четирите случая на заразени учители в региона. Организацията по школата била перфектна.

"Към този момент Общинските оперативни щабове ще преценяват какви мерки да се набелязват по места. Те имат най-добро наблюдение върху нужните пунктове и точки", каза още областният управител.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (2)

Василев

Василев

15.10.2020 | 07:13

Нужно е самодисциплина и най- вече лична хигиена.Че нещо с пандемията намирисва е друг въпрос.

Отговори
1 0
ветеринар/Любимец

ветеринар/Любимец

14.10.2020 | 22:57

Тъпата харманлийска пyтка го играе управленец, да се смееш ли, да плачеш ли.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?