Следвайте ни

Започва ремонт за 3.7 млн лв. на емблематичното кино "Химик" в Димитровград

viber icon

Започва основен ремонт на Културен дом "Химик" в Димитровград по проект за 3 719 102.37 лева. Това съобщи днес кметът Иво Димов. Сградата e емблематична за града и е известна като кино "Химик".

"Предвидени са подмяна на осветлението, сцената, озвучаването, за да може сградата да се превърне в една алтернативна сцена за културата", поясни Димов.


Реновиран изцяло ще е съществуващият киносалон. ​Той ще се превърне в съвременна многофункционална зала за театрални представления, концерти и конференции. Ще ​бъде изградена  рампа за хора в неравностойно положение от североизток. Изцяло ще бъде подменен и покривът. Нови ще са  ВиК мрежата и електрическата инсталация. Отоплението ще бъде преоборудвано на газ, предвиждат дейностите.

"Реконструкцията ще ​се изпълнявана като обособена част от инвестиционната програма на община Димитровград и е  сред проектите, включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Димитровград", припомниха от общинската администрация..

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Никола

Никола

09.07.2021 | 00:33

Пак зали за театър и културни дейности... до тук добре. А кино?

Отговори
0 0
Левита

Левита

08.07.2021 | 20:15

След 11- ти какво ще рекламираме? Досега какво правихме,че се разработихме преди изборите! Спрете се!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?