Следвайте ни

Започва ремонт за 1 500 000 лв. на главен водопровод в Хасково

viber icon

Ремонт за 1 500 000 лв. на главен водопровод започва в Хасково, съобщиха от кметството. Става въпрос за района на булевард "Освобождение" в участъка от  от бул. "Илинден" до ул. "Македония".

Там ​ще бъде подменен водопровод с дължина 400 метра в най-критичен участък от пътната инфраструктура в града. След обществена поръчка строителните работи ​обхващат подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Те са по искане на местния оператор "ВиК" ЕООД - Хасково. Освен подмяната на тръбите се предвижда и реконструкция на 1,4 км. ВиК - инфраструктура и изместване на 1,2 км. хранителен водопровод. Договорът предвижда асфалтиране след привършване на строителните дейности. 

За реализирането на проекта за милион и половина ​са предвидени промени в маршрутите за пътуване в района на ремонтите, докато те се извършват, уточниха от администрацията на градоначалника Станислав Дечев. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?