Следвайте ни

Започва ремонт на водопроводи за 278 880 лв. в Хасково

viber icon

Реконструкция за общо 278 880 лв. с ДДС на водопроводната мрежа в Хасково започва в понеделник, съобщиха от кметството.

Става въпрос за мрежата в участъка по бул. “Съединение“, от Областно пътно управление до читалище „Заря“ и Изместване на хранитeлен водопровод от ул. “Панорама“ в кв. “Младежки хълм“, в района на стадион "Хасково“.

Срокът за завършване на тези проекти е 70 дни. Изпълнител на реконструкцията и подмяната на водопроводните мрежи е ДЗЗД "Водстрой-Хасково“. 

Работата по бул. "Съединение“ ще започне в понеделник в отсечката от Окръжно пътно управление (ОПУ) в посока ОУ “Христо Смирненски“. Там ще бъде сменен стар компрометиран водопровод с нов - Ф 160. Средствата за смяната на ключовото съоръжение бяха предоставени целево от правителството. Това стана с подписване на споразумение между кмета Станислав Дечев и министъра на ​регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Целевият трансфер е от капиталовите разходи на МРРБ. Ремонтът на тази отсечка възлиза на 179 880 лв. с ДДС.

Със старта на ремонтните работи по бул. "Съединение“ платното за движение от ОУ "Христо Смирненски“ в посока ОПУ ще бъде затворено. Транспортният трафик ще се пренасочва от кръстовището на Автогарата по бул. “Стефан Стамболов“ в посока ПМГ и надясно към пл. “Лебеда“ и бул. “България“.   

Работата по изместване на хранитeлния водопровод от ул. “Панорама“ в района на стадион "Хасково“ е част от същата обособена позиция. Стойността на ремонтните работи там е 99 000 лв. с ДДС.

"Поднасяме извинения на всички жители и гости на града за неудобствата по време на строителните работи", споделиха още от местната администрация.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?