Следвайте ни

Започва ремонт на водопровода в центъра на Хасково

viber icon

Започна поставянето на временната сигнализация на улици в централна градска част. Това е във връзка с изпълнението на проекта за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в района между булевардите ”Съединение“, “Раковски“ и улица “Климент Охридски“, съобщиха от кметството. 

От утре стартира работата по смяна на водопровода по ул.“Васил Друмев“ в участъка от кръстовището с ул. „Георги Кирков“ до сградата на зъболечението. След неговото подменяне, работа ще продължи по водопровода на ул.“Климент Охридски“ до кръстовището с ул.“Три уши“. По време на строителните работи „синя зона“ няма да работи, няма да се позволява паркиране на автомобили в тези отсечки, освен на живеещите в района. 

Работата по този обект е част от проекта за  реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в  Хасково. За изпълнението му министъра на МРРБ и кметът на община Хасково подписаха споразумение за целево финансиране с 732 500 лева. Тези средства са за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в по три обособени позиции:

Първата е за вътрешната водопроводна мрежа в района между булевардите “Съединение“, “Раковски“ и улица “Климент Охридски“.

Другата обхваща  вътрешната водопроводна мрежа в участък по бул.“Съединение“, от Областно пътно управление до шахта, намираща се зад читалище "Заря"; подобект „Изместване на хранитeлен водопровод от ул.“Панорама“ за кв.“Младежки хълм“, в района на стадион "Хасково". 

Последната позиция е за  реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в района между улиците “Стара планина“, “Кавала“ и булевард “България“. 

"Поднасяме своите извинения за временните неудобства на жителите и гостите на града", споделиха още от общинската администрация 

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Събев

Събев

26.05.2021 | 15:57

Да не търсят на някой дипломата?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?