Следвайте ни

Започва мащабен ремонт за над 1.3 млн. лв. в Хасково

viber icon

С водосвет и тържествена първа копка започна днес мащабният ремонт и реконструкция на подхода към символа на Хасково - монумента "Света Богородица с Младенеца". Проектът е за над 1,3 млн. лева и обхваща 23 000 кв. м площ, съобщи зам.-кметът  Динко Тенев.

Строителните работи са разделени на три етапа. Вече  приключил монтирането на платформа за инвалиди до параклиса в основата на монумента. ​Сега са предвидени цялосто облагородяване на пространството между улиците "Добруджа" и "Родопи", посочи ръководителят на проекта инж. Тоня Маркова.

Един от акцентите ще бъде голям надпис в зелен цвят "Хасково" на хълма в подножитето на статуята в парк "Ямача". Ще бъдат създадени близо 500 метра нови велосипедни и пешеходни алеи.

Също така ще бъде поставена нова и модерна паркова мебел, ще се монтира ново осветление, включително и прожектори към монумента. Площадка за фитнес, декоративна арка и места за отдих ще допълват новия облик на района. "Предвидено епроектът да бъде завършен за 28 месеца", обясни още зам.-кметът Тенев. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?