Следвайте ни

Започва делото за мега обира на 1.8 млн. лв. от пощата

viber icon

Делото за мега обира на 1 833 000 лв. от пощата в Хасково започва т.м., научи "Марица". Разпоредителното заседание в Окръжния съд е насрочено за 29 ноември. 

Грабежът бе извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г, когато група маскирани мъже проникнаха в сградата на областна пощенска станция. Те обезвредиха охранителната техника и неутрализираха силово  охранителя.

​В рамките на минути обирджиите влезли в трезора и с металорежещи машини, отворили три масивни метални каси, като оттам отне​ли крупната сума пари. После се оттеглили с предварително подготвени автомобили и маршрути.

Впоследствие част от ​заподозрените бяха задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление. В групата са шампионът по мотокрос Красен Кънчев и шефът на инкасовата охрана в пощата Тихомир Мавродиев. При извършените множество процесуални действия на територията на страната са  намерени  улики и веществени доказателства, казаха от полицията.

В хода на разследването са  разпитани над 100 свидетели, назначени и изготвени са  близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания.

Досъдебното производство бе приключено през април т.г., когато обемистите томове по разследването бяха внесени в наказателната канцелария на Темида.

На подсъдимите са повдигнати няколко обвинения по текстове от НК, касаещи престъпления, за които се предвижда ​затвор от ​5 до 15 години.​

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?