112

Започва делото срещу подпалвач на тютюнев склад и 2 къщи в Хасково

Разпоредителното заседание по делото срещу 33-годишния Тодор Бойчев за палежа на тютюнев склад и 2 изоставени къщи в Хасково е насрочено за разглеждане утре в Окръжния съд.

Според обвинителния акт, на 16 септември м.г. Бойчев запалил сградата край тютюневия склад до зала „Спартак“ и къщите на улица „Добруджа“ и улица „Св. св. Кирил и Методий“. Те са оценени общо за 486 000 лв. Нанесените щети са за над 45 000 лв.

В деня на палежите Тодор получил съдебна заповед за незабавна защита, която му забранява да доближава родителите си в село Тракиец. Тя е издадена по дело за домашно насилие, защото системно тормозил майка си и баща си.

След като получил забраната доближава дома си, той се напил. Тогава решил спонтанно да запали сградата до тютюневите складове и къщите, където живял през последните месеци. Не го е планирал предварително, защото не е използвал запалителни течности, а използвал за палежите хартия и съчки.

Хасковлията се лекувал от алкохолна зависимост в няколко клиники. Осъждан е 8 пъти – за шофиране в нетрезво състояние, кражби, държане на дрога, закана за убийство, унищожаване и повреждане, неизпълнение на заповед по Закона за домашното насилие.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”