112

Започна XX международен детски етнофестивал в Минерални бани, 2000 са участниците

Юбилейният ХХ детски етнофестивал „Децата на Балканите с духовност в Европа“ в Минерални бани бе открит днес. Участниците са близо 2000.

Тук са 50 групи и 80 индивидуални изпълнители от 19 области и 26 населени места от цяла България, 17 танцови групи и индивидуални изпълнители от чужбина - Босна и Херцеговина, Молдова, Северна Македония, Сърбия, Турция и Черна гора. Ще бъдат представени над 70 училища, читалища, детски градини, центрове и школи от България и извън пределите на страната.

Организатори са Конфедерация на независимите синдикати в България и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ заедно с Община Минерални бани.

Преди официалното откриване в летния театър на бани музикални групи от всички националности, представени фестивала, се включиха в празнично шествие, водено от Забавно-духов оркестър Димитровград и възпитаници на танацов център „Галаксико“.

Традиционно с цветя пред паметната му плоча бе почетена паметта на създателя на детския етнофестивал  проф. д-р Желязко Христов.

Програмата на фестивала продължава до следобедните часове на 1 юни, когато ще е официалното награждаване и галаконцерт.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?