112

Започна ремонт на комплекс от игрища за 431 895 лв. на 2 училища в Хасково

Община Хасково започна изпълнението на проекти за ремонт на съществуващо футболно игрище на ПМГ „Акад. Боян Петканчин” и на ремонт на комплекс от игрища на  ОУ „Любен Каравелов”. Общата стойност е 431 895 лева. . Срокът за изпълнение на обектите е 90 дни.  

Спортното игрище на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ е с размери 45,40 м. на 24,50 м. и се  намира до физкултурния салон на гимназията. Предстои там да се изпълни ивична стоманобетонова основа. Ще се ремонтират стъпалата към сградата на физкултурния салон. Върху съществуващата асфалтова настилка се предвижда изпълнение на армирана бетонова настилка. Върху нея ще се положи саморазливна спортна настилка от два слоя. Настилката ще бъде безфугова. Върху новата спортна настилка ще се разчертае игрище за  футбол. Предвижда се доставка и монтаж на две футболни врати за минифутбол с мрежа.

Другият ремонт, който община Хасково извършва е на комплекс от игрища на ОУ „Любен Каравелов”. Това са съществуващи спортни терени, намиращи се в непосредствена близост до сградата на общежитието на Езиковата гимназия.

Северното игрище е за футбол и хандбал. След възстановяване на бетоновата настилка на игрището се предвижда върху нея да се положи изкуствена трева. Върху новата спортна настилка ще се разчертаят, в различен цвят, маркировки за игрище за минифутбол и хандбал.   Предвижда се доставка и монтаж на две вратис мрежа  с размери за минифутбол и  хандбал.

По дължината на цялото игрище от юг се намира бетонов улей с четири шахти. Те ще бъдат почистени и ремонтирани. По цялата дължина има денивелация на терена. Там ще се изчисти тревната растителност и ще се ремонтира стената. Ще се оформят тротоари с армирана бетонова настилка, а съществуващите бетонови бордюри, при преценка, ще бъдат подменени.

Освен футболно, на терена има баскетболно и волейболно игрища. Съществуващата настилка е асфалтова, в изключително лошо състояние. На много места е силно напукана, разкъртена и е прорасла с растителност. Предвижда се демонтаж на съществуващите баскетболни кошове. Ще се нова основа настилка от плътен асфалтобетон. Ще се положат нови вибропресовани бетонови бордюри около асфалтовата настилка.

Върху новоположеното асфалтово покритие ще се разчертаят маркировките за баскетболно и волейболно полета. Предвижда се доставка и монтаж на оборудване за двете игрища - баскетболни конструкции с табло, ринг и мрежа и комплект волейболно оборудване. Ще се подмени и оградата около комплекса от игрища, като се осигури достъп от запад и от север при трибуните. Предстои да се ремонтират трибуните и стълбищата към тях.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?