Следвайте ни

Записват потребители за Центъра за възрастни с деменция в Димитровград

viber icon

Започва записването на потребители за открития в Димитровград Център за възрастни хора с деменция, съобщиха от кметството. Социалната услуга се предоставя в изпълнение на спечелен проект от администрацията на кмета. ​Центърът се намира в основно реконструираната част на някогашната АТЗ-болница и е първият в региона.
 
Социалното заведение  ще предоставя грижа за 15 възрастни с различни форми на деменция в среда, близка до семейната. Става дума за хора с установена форма на деменция или болест на Алцхаймер. Те трябва да са с трайно намалена работоспособност и степен на увреждане над 71 %, установена с експертно решение на ТЕЛК, НЕЛК или ЛКК.
 
За кандидатстването се  подава  пакет от документи. Сред тях са заявление-декларация по образец, документ за самоличност, копие от експертно решение на ТЕЛК или НЕЛК. ​Нужен е също така медицински протокол на ЛКК удостоверение за настойничество или попечителство и документ за самоличност на законния представител - настойник или попечител.
 
"Социалната услуга е дългосрочна.  Настаняването на потребители се извършва по изготвената предваритела оценка на нуждите", уточниха от местната администрация.
 
Документи се приемат всеки работен ден между 08.30 и 17  ч. до 21 май т.г. в сградата на кметството. Това става на партерния етаж, в Център за услуги и информация на гражданите, гише №6. Впоследствие – след 25 май, документи ще се приемат в Центъра за комплексни услуги на община Димитровград. Той е на ул. "Владимир Поптомов" № 2, партер, южен вход.
 
Услугата може да бъде заявена и на телефони (0391) 712 65 и 0889 855 669, както и на електронна поща [email protected]
 
Образци на заявления за кандидатстване могат да се получат в сградата накметството, също така в центъра за комплексни услуги на община Димитровград на ул. "Владимир Поптомов" №2, партер, южен вход. Могат и да се изтеглят онлайн от сайта на община  Димитровград, раздел "Новини".
 
Повече информация заинтересованите могат да получат на тел. 0391 682 80 и 0391 712 65.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?