25

Запазени марки показват за 60 годишнината на галерия "Чурчулиев"

Със знакова за  Димитровград и Хасково изложба, плод на съвместния труд между галерията и катедра „Плакат и визуална комуникация“ към НХА, в лицето на доц.д-р Ненко Атанасов и негови студенти, ще бъде отбелязана 60 годишнината на галерия "П. Чурчулиев". 

Димитровградската галерия навършва 60 години този месец През тези години тя се е наложила като един културен и духовен център не само в града, но и в региона, а богатият ѝ фонд надхвърля многократно облика на една общинска галерия.

„Запазена марка – Димитровград и Хасково“ представлява колекция от подбрани запазени знаци, емблеми и фирмени надписи, търговски и производствени марки, създадени от началото на 60-те до края на 90-те години на миналия век. Авторите са български приложни графици, реализирали художествена продукция за местните индустрия и институции, по различни поводи, за целите на културни и много други събития.

Изложбата ще бъде открита на 20 май. На официалното събитие, ще бъде представено и новото лого на Ретро апартамента, което е дело на доц. д-р Ненко Атанасов.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?