Следвайте ни

Занимателна ваканция за деца от утре в библиотеката на Димитровград

viber icon

Занимателна ваканция за ученици от I и II клас започва от утре в Градска библиотека "Пеньо Пенев", съобщиха от кметството в Димитровград.

Пилотният проект ще продължи до 31 август, Целта е да се затвърди наученото от децата по част от учебните предмети и да им помогне с усвояването на нови знания през лятната ваканция, като се следва политиката на библиотеката за насърчаване на четенето и грамотността.

Всеки ден от 9.30 ч. до 11.30 ч. в библиотеката педагози ще водят занятията с малките димитровградчани и гости на града.

В понеделник ще се провеждат занятия по български и литература "В света на думите", а във вторник - "Занимателна математика".

Сряда е ден за "English is fun", в който децата ще учат по забавен начин английски.

В четвъртък ги очакват "Приключения с Финч и Бий" в забавните уроци по програмиране и роботика.  

Петък също ще е забавен с работилницата "Art attack". В нея децата ще творят и изработват  интересни и полезни неща от рециклирани материали.

"Докато текат летните занимания, ще се търси обратна връзка от участниците и техните родители за степента на удовлетвореност. Резултатите от заниманията с децата ще бъдат анализирани и  взети предвид при планиране на дейности по реализиране на стратегията на библиотеката за провокиране и стимулиране на интереса на подрастващите към четенето, книгата и грамотността", коментираха организаторите.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?