Следвайте ни

Занемарени ли? Вижте новите придобивки в  „Орфей”

viber icon

С водосвет и с пожелания да се запазят по- дълго бяха открити  благоустроените пространства около блоковете 29 и 32 в квартал „Орфей”. Нови детски площаoки, спортно игрище, беседки, зеленина, поливни системи, пейки пред жилищните сгради са сред новите придобивки в тази част на многолюдния квартал.

Лентата  прерязаха кметът Добри Беливанов и Фикрет Вели, управител на  „ВиК- Бунар”, хасковската фирма, която извърши реконструкцията, въпреки многократните набези и кражби по време на строителството.

Кметът призова хасковлии да пазят новите съоръжения, за да има и други в бъдеще. Той припомни, че сдружения на собствениците могат да кандидатстват да подобни подобрения край жилищните сгради пред общината, която да ги подпомогне финансово за по- добра градска среда.

Повечето граждани бяха доволни от новия вид на квартала, особено след като и повечето жилищни сгради тук бяха санирани. Намериха се  и недоволни от това, че днес откривали, а все още има довършителна работа.

Реконструкцията  в тази част на града е част от проекта на общината по програма „Региони в растеж” за подобряване на градската среда на стойност 3 млн. лв. Такива подобрения се правят в кв. „Бадема” и  в други по- малки  жилищни райони.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?