25

Зам.-земеделският министър и турският посланик идват на Капитан Андреево

"Борбата за границата е борба за държавността" - това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на провелата се вчера среща със заместник-министъра на земеделието Иван Христанов. Те обсъдиха сигурността на границата ни с Република Турция. "Благодаря на теб и твоя екип за решителните действия на "Капитан Андреево", каза още премиерът. Бе подчертано, че тази граница не е външна само за България, но и за Европейския съюз. 

На Капитан Андреево вече трети ден се извиват опашки от хладилни камиони, влизащи от Турция, след като бе преустановена работата на частната фирма, която правеше лабораторните изследвания. Дейността бе поета от Националната референтно лаборатория.

Христанов информира премиера , че считано от петък Националната референтна лаборатория „Централна лаборатория по химични изпитвания и контрол“ (ЦЛХИК) към БАБХ извършва лабораторен анализ на пратки плодове и зеленчуци, преминаващи през ГКПП „Капитан Андреево“. Според него с това държавата в лицето на БАБХ за пръв път от 10 години насам си е върнала контрола на границата. 

Христанов обясни, че  инспекторите извършват контрол в непрекъснат режим на работа, като са изпратени допълнителни екипи, които да подпомагат служителите на пункта. Той подчерта, че в резултат на саботаж от страна на частен оператор, който 10 години е изкуствено подържан монополист на границата, да извършва своите договорни задължения, трафикът на пункта е натоварен.

"БАБХ работи в непрекъснат контакт с турската страна при управление на процесите", каза още Христанов.

Междувременно днес  Иван Христанов ще посети ГКПП "Капитан Андреево" заедно с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Хайде наред...

Хайде наред...

23.05.2022 | 15:11

В Пловдив същата дейност е на същата маФия!

Отговори
2 0
Хайде наред...

Хайде наред...

23.05.2022 | 15:10

Много се загрижиха ,а тази фирма с лабораторията да каже как срретна това густо на границата ..що не отиде в Продовитово или в ,Първенец ???? От всякъде където има далавера изскачат пипалата на Мирослав Найденов и една групичка на пловдивски ..докторите един сред зруг директори на БАБАХ...Светозар Василев и момата Теодора Севова.. и те са свързани със същата лаборатория на територията на пловдив окръг... Редно е да ги огледа и НАП и прокуратурата .. Доходите им надвишават възможностите... На напред трябва да заработи държавните лаборатории...

Отговори
4 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?