25
Следвайте ни

Зам.-шеф дава указания на турски, в 3 СИК в Хасково гласуват с бюлетини 

viber icon

Една е жалбата, по която РИК- Хасково се е произнесла до момента. Тя е приела и проверила сигнал от инициативен комитет, че в секция в Хасково се дават указания на турски език. 

Служебната проверка в СИК 56 установила, че "заместник- председателят Сунай  Мустан Муса се е намирал на разстояние един метър от устройството за машинно гласуване и е давал указания на избирател, като е говорил на турски език в изборното помещение". Съставен е протокол за извършеното нарушение и е дадено предписания на председателя да не допуска подобно нещо. 

Както по- рано съобщихме, в 3 секции в Хасково гласуването е с хартиени бюлетини. В две от тях още в началото на изборния ден машините не заработиха. В друга устройството  отказало към 11. 30 часа. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?