Следвайте ни

Заловиха трафиканти с 19 нелегални, натъпкани в бус

viber icon

Районната  прокуратура в Свиленград привлече като обвиняеми Т.П., на 39 г., и Д.Ф, на 40 г., за това че противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на транспорт, 19 чужди граждани. Двамата са заловени вчера  в 8,30 часа, от служители на Дирекция “Вътрешна сигурност“ и РУ-Свиленград. Сред чужденците, които са от Афганистан и Пакистан, има и 2-ма, ненавършили 16 годишна възраст. Нелегалните мигранти се намирали в товарния обсег на микробус с българска регистрация управляван от Т.П., съобщиха от главната прокуратура.

Установено е, че чужденците влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в района на гранична пирамида, в землището на Свиленград.  Наблизо ги чакал автомобил, управляван от Т.П., в който те се качили. Бусът се насочил към вътрешността на Свиленград, като зад него се движел друг лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от Д.Ф. Събраните доказателства сочат, че  обвиняемият Т.П. е следвало да откара чужденците с микробуса до Свиленград, където трябвало да ги остави, а от там те да бъдат превозени до вътрешността на страната, а обвиняемият Д.Ф е следвало да обезпечи безпроблемното им движение, като за целта е следвало да 
получат възнаграждение. Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.279 ал.1 от НК и са настанени в Център за мигранти.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от РП-Свиленград. По досъдебното производство се извършват следствени действия.

По време на извършените първоначални следствени действия на място е присъствал районният прокурор на гр. Свиленград Мария Кирилова.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?