71

Заловиха бременна в седмия месец да превозва мигранти в Хасковско

Бременна в седмия месец жена е заловена да превозва четирима нелегални мигранти в района на Хасково. Заедно с нея са арестувани са още двама души - един военен, който е шофирал пилотен автомобил, както и още едно цивилно лице, което се е возило до жената. В автомобила на бременната на задната седалка имало трима нелегални мигранти, четвъртият бил в багажника.

Тримата задържани са признали, че са превозили още четирима нелегални мигранти, но тъй като автомобилът им се бил повредил, те са свалени в района на Кенана, съобщиха от Военно-окръжната прокуратура.

При задържането на жената тя заявила, че има нужда от спешна помощ и била транспортирана до болница. Снощи военен съд е заседавал в Пловдив и е постановил постоянно задържане под стража за военния и помагача, информира bTV. 

Води се разследване от Военна полиция. Мигрантите са настанени в миграционен център.

"Това не е първата такава постъпка на бременната жена. Хващана е да шофира с наркотици. Не е нещо толкова необичайно. Всякакъв род хора, от целия ЕС, се намериха тука да превозват мигранти", това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти.  Той призова следващото Народно събрание да преработи Наказателния кодекс, да се завишат наказанията. По думите му такава превенция би помогнала много.

"Усилията ни се оценяват високо от Брюксел, тъй като намаляваме хората, които пропускаме да преминат през нашата територия. В Италия, където ресурсите са повече, трафикът се увеличава, а при нас намалява. Натискът, на който сме подложени, е безпрецедентен, в пъти повече са тези, които искат проникнат, но много малка част от тях успяват, ние ги преследваме и залавяме, това обществено достояние и създава впечатление, че има повече мигранти. България не е пропускала толкова малко мигранти в нито един момент", каза Демерджиев.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 3 оценки
4.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Анонимен

Анонимен

14.03.2023 | 11:00

Евала!Знае ли кой е бащата?

Отговори
3 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?