Следвайте ни

Заловиха 33 022 ментета на границата

viber icon

Митничари задържаха на пункта Капитан Андреево 33 022 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари със съмнения, че са с нарушени права върху интелектуалната собственост. Стоките са били открити в няколко проверки в първите 14 дни на т.м., уточниха от Агенция "Митници".

В един от случаите стоката е била превозвана ​в тир с чужда регистрация от Турция за Унгария. При щателн​ия контрол инспекторите забелязали, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са били открити 22 840 текстилни изделия, сред които 8153 рокли, ризи, шапки, клинове, елеци, 3936 спортни комплекта, 7301 чифта чорапи, 1802 броя мъжко бельо, 441 панталонa от "Деним", 639 къси панталонa и 568 блузи, брандирани с лога на известни марки. Открити са  още 3091 чанти, портмонета и колани, както и 2272 обувки и чехли, носещи фигуративното и словесно изображение на световни търговски марки.

Само в рамките на три дни - от 12 до 14 август, при митнически проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили и автобуси с пътници са иззети 4819 парфюма, облекла, обувки и аксесоари с обозначения на световно известни марки. Сред иззетите стоки са 2424 текстилни изделия - спортни екипи и тениски, 1801 парфюмa и тоалетни води, 594 обувки, чанти и колани с обозначения на световни марки, допълват от митницата.

В изпълнение на Европейския Регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?