Следвайте ни

Заловиха 12 нелегални край Генералово, влезли с лодки  у нас 

viber icon

 

12 нелегални мигранти заловиха властите край граничното село Генералово. Сред тях има 5-ма мъже, 4 жени и 3 деца на 2, 3 и 4 години.

Те са заловени вчера, след като са преминали с лодки р. Марица, за да влязат от Гърция у нас. Край Генералово ги чакал микробус. В момента мигрантите, 11 от които са заявили, че са сирийци, са в центъра в Любимец. Според Мария Кирилова, зам.-районен прокурор на Хасково, крайната цел на чужденците и била София, те се искали да потърсят убежище тук. По тяхна информация те са платили между 2 и 4000 евро, за да влязат у нас. 

Трафикантът е 55-годишен хасковлия, който е добре известен на властите, той е осъждан за различни от нелегалния трафик на хора престъпления. Ако бъде признат за виновен, хасковлията е заплашен от 6 г. затвор и конфискация на микробуса, с който е извършено деянието. 

Според Стоян Мандажиев, директор на РГС Смолян, със затопляне на времето се увеличават опитите за нелегално преминаване на границата, затова властите на нащрек.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?