Следвайте ни

Закриват детска градина в Сърница, малчуганите отиват в Караманци

viber icon

Закрива се филиалът на детска градина „Слънце” в село Сърница, реши Общинският съвет в Минерални бани. Причината е , че няма достатъчно деца,  съгласно изискванията на Наредбата за финансирането в институциите от системата на предучилищното и училищното образование.

Материално-техническото оборудване на закрития филиал ще бъде прехвърлено на другите филиали. Децата от закрития филиал ще бъдат пренасочени към този в село Караманци. Там децата са обособени в две възрастови групи -  I група – 2-4 г.  и II подготвителна група – 5-7 г. Разделянето на децата по възрасти ще даде по-добри възможности за отглеждане, възпитаване, социализиране и обучение. Има осигурен  транспорт за извозването на децата – с автобус на СУ „Христо Ботев“ с. Караманци. Децата ще имат възможността за ежедневно медицинско обслужване. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?