Следвайте ни

Законът за по-евтина вода приет на първо четене в комисия на парламента

viber icon

Комисията по околна среда и води в парламента ​подкрепи вчера на първо четенез аконопроекта за диференцираната цена на водата. Това съобщи пред "Марица" вносителят Катя Панева. Тя е депутат от Демокрътична България, избрана от 29 МИР-Хасково.

С промените ще се даде възможност на всяко ВиК дружество да определя различни цени на обособената територия, която обслужва. Освен това, обясни Панева,  ще се позволява на водните дружества да намалят цената на питейната вода, когато тя е забранена за консумация от компетентен орган.

"Ще "натискам", колкото е необходимо, законопроектът да мине и на второ четене в комисията, след което да влезе за разглеждане в пленарната зала. Знам, че дните на това Народно събрание са преброени, но има шанс промените да бъдат гласувани. Дори и това да не стане, вече прокарахме пътя. Доказахме, че тези промени са възможни и не са опасни, както ни лъгаха години наред", коментира още Катя Панева.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

09.09.2021 | 10:08

А ще има ли второ четене?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?