25
Следвайте ни

Заети са 93 % от  интензивните ковид  легла в Хасковска област 

viber icon

26 от 28-те легла за интензивно лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в Хасковска област са заети. Леглата са в МБАЛ – Хасково и МБАЛ- Свиленград, както в свиленградската са заети всичките 20. Това показва справка на РЗИ към 19 т.м. 

6 са болниците в областта, които лекуват пациенти  с вируса. Те разполагат с общо 235 легла. От тях заети са 179. Най- много са местата в  хасковската многопрофилна болница, която има 100 и лекува 85 пациенти. 

В „Св. Екатерина“ в Димитровград, която има 28 ковид легла, заети са 21. В СБАЛПФЗ има 8 пациенти, а леглата й са 27. В „Хигия“ има 11 места, от които заети са 4. А в МБАЛ -Харманли от 30  са заети 21.

Данните показват, че има места в болниците, но натоварването никак не е малка. Преди дни областта влезе в червената зона, а от днес за редица дейности на закрито е необходим „зелен сертификат“.  Здравните власти се надяват така да се избегне  евентуално пълно затваряне и да се намали разпространението на заразата. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?