Следвайте ни

Заети са 241 от 337-те ковид легла в Хасковска област

viber icon

Заети са 241 от общо 337 легла за пациенти с коронавирус в Хасковска област. Данните са на РЗИ към 15 т.м. и показват 71.5 на 100 заетост. 

Изчерпан е капацитетът на ковид отделението в МБАЛ- Свиленград, където местата са 50, от които 20 интензивни, като всички са заети. Местата за пациенти на интензивно лечение в хасковската болница също за заети, става ясно от справката. 

В МБАЛ- Хасково, която поема най-големия товар на болните от коронавирус, има 186 легла, от тях заети са 107, показва справката. Почти запълнени са капацитетите на болниците в Харманли и Димитровград, както и на белодробната клиника в Хасково. 

Заболеваемостта от коронавирус в хасковска област бързо се увеличава и вече е 390 на 100 000 души, показва седмичният анализ на данните от националната информационна система за COVID-19. 

Миналата седмица  заболеваемостта бе 328  на 100 000. Данните показват, че не трябва да пренебрегваме мерките за безопасност, тъй като болниците скоро ще са на прага на възможностите си. 

Вчера здравният министър съобщи, че в четвъртък  може да се възстанови ваксинирането в страната. В хасковска област са ваксинирани 8675, от които 1135 вече имат втората доза. 

--

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?