Следвайте ни

Задържаха контрабанда на хиляди ментета Lacoste, Polo, Nike

viber icon

Близо 17 200 текстилни изделия,  носещи знаци на известни търговски марки, и голямо количество материали за опаковане на тютюн за наргиле задържаха служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване". Стоките са открити при проверка на ​турски тир,  ​влязъл в страната от Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода.

Шофьорът на камиона, турски представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Германия. Превозното средство ​било пролъчено с ​рентген. Така проверяващите забелязали необичайна плътност в товарното помещение.

При последвалия щателен контрол митничарите открили укрити материали за опаковане на тютюн за наргиле, сред които 9400 етикета и опаковки от различни разфасовки, както и 6 кг полиетиленови ленти.

Проверката на камиона продължила в митническо хале на Териториална дирекция Тракийска в Пловдив при която митническите служители откри​ли 192 кашона с блузи, тениски, якета, панталони от плат деним, носещи знаци на световноизвестните марки Lacoste, Polo, Nike, DSQUARED2. Задържани са общо 17 188 текстилни изделия, от които 10 084 били декларирани, но са задържани ​със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.  останалите 7 104 артикула не били описани в търговските документи и са задържани като контрабанда.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?