25

Задържаха издирван за измами за 23 млн. долара в САЩ

Временно задържане за 60 дни наложи Окръжният съд в Хасково на 59-годишния Метин Корос с двойно гражданство, турско и германско, издирван за измами за 23 млн. лв. В САЩ. 

Корос е обявен за международно издирване с червен бюлетин от ИНТЕРПОЛ Вашингтон, САЩ, задържан е на 28 т.м. на влизане у нас през ГКПП „Капитан Андреево“. 

Мъжът се издирва за извършени в периода от юни до   октомври 2018 г. престъпления за пощенска измама, банкова измама и пране на пари. В Ню Джърси, САЩ след предварителен договор с други лица, чрез изпращане на измамливи имейли, пощенски писма и съобщения заблудил служители на договорна компания на Министерство на отбраната в САЩ, компания за рафиниране на петрол със седалище в Р Корея, с което набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона, предназначени за компанията. За така извършеното престъпление е предвидено по закон на САЩ наказание „Лишаване от свобода“ до 30 години.

Съдът отчете, че заповедта е издадена от съдия в Ню Джърси. Също така се взема под внимание и факта, че Метин. е чужд гражданин, няма трайна уседналост, няма постоянен или настоящ адрес на територията на България. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?