112

За шести пореден ден Хасково с температурен рекорд

За шести пореден ден в Хасково е измерен температурен рекорд, след като максималната температура достигна 19 градуса, съобщиха дежурните  метеоролози. 

Предишният температурен рекорд бил регистриран на 10 февруари 1958 г., когато живакът в термометъра се покачил до 18 градуса.

Оранжев код за силен вятър е обявен за утре в Хасковска област от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа бурен южен вятър с пориви до 115 км в ч.

В следващите 48 часа от югозапад над Балканите ще се пренася пустинен прах от Сахара, а в комбинация със започващите от юг валежи, в неделя и в понеделник ще има кални следи от прах в резултат от мокрото отлагане върху автомобилите и други повърхности на открито, прогнозират от НИМХ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Призив!

Призив!

11.02.2024 | 09:40

Явно призивите за вземане на мерки за сигурност и санитарна сеч в район Кенана гр Хасково местността до старческият дом и след него не се чува и никой не го интересува дни като днешният при силен вятър всички сухи клони са изпопадали по пътното платно също така след валежи от мокар сняг проблемите са на лице защо на Ямача се извършва в момента сеч на място където не преминават автомобили даже и хора а на Кенана от години не се вземат мерки екопрогрес ли или самата община Хасково кой е виновен!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?