Следвайте ни

За пръв път отнемат „Почетен гражданин“ в  Хасково 

viber icon

За пръв в историята на Хасково ще бъде отнето званието „Почетен гражданин“. Това ще стане ако в петък ОбС приеме предложението на групата на БСП от него да бъде лишен Максим Ставийски.

Мотивите са, че той има ефективна присъда за причиняване на смърт при катастрофа след употреба на алкохол. Според правилника, ОбС може да отнеме званието на лица, осъдени за престъпления и на такива, които петнят името на града.  

Максим Ставийски и Албена Денкова станаха почетни граждани на Хасково през 2007 г. Катастрофата,  след която момче загина,а момиче вече 13 г. се бори за живота си, стана месеци след това. 

Още когато бе присъдено званието, преди 13 г.,  сред хасковлии имаше недоволство. Причината е, че двамата нямат нищо общо с Хасково, въпреки приноса им в спорта. 

Факт е, че причината  бе открита тогава ледена пързалка и амбицията  на нея да се развива хокей, а може би и фигурно пързаляне. Отборът по хокей просъществува сезон- два. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

21.09.2020 | 15:13

Първо защо са гласували преди години ЗА почетни граждани на Хасково? Нерде Ямбол нерде Стамбул.Какво общо имат с Хасково и какви заслуги.Утре някой от друг край на страната се прочуе в света и дайте да го направим почетен гражданин .Обезмисля се от съдържание самата фигура на почетен гражданин .Всяка година се мислят кой да предложат,ами като няма,няма.По добре така.

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?