Следвайте ни

За година община Хасково инвестира 200 000 лв. в селата

Спешно се ремонтира читалището в Криво поле

viber icon

Хасково, Сия СТОЯНОВА

Спешен ремонт започна на покрива на читалище „Пробуда-1905“ в село Криво поле, съобщи заместник- кметът Велин Балкански. Той лично инспектира строителните работи. Тъй като ремонт не е правен от години, има многобройни течове. Подменя се дървената конструкция и керемидите.  Това ще струва около 29 000 лева.

Читалището е едно от най- активните в общината.
Този ремонт е продължение на политиката за благоустрояване на селата в общината. Тази година повече от 200 000 лева са изразходвани за подобряването на живота на хората в селата. Изкърпени са улици в Гарваново, Гълъбец, Клокотница, Козлец, Криво поле, Стамболийски, Николово, Малево, Маслиново, Широка поля за общо 65 500 лева. Ремонтирана е канализацията в Малево за 22 200 лева. Ремонтът на покрива и стълбището на кметството в Манастир е струвал 30 000 лева. Ремонтирано е и кметството в с.Орлово за 21 882 лева. В Конуш ремонт на кметството и почистването на улици са стрували над 17 000 лева. В Стамболийски е извършен ремонт на детската градина и площадка за повече от 14 хиляди лева. Облагородяване на парка във Войводово е за повече от 5 000 лева. Ремонти и детски площадки са правени и в селата Стойково, Тракиец, Текето, Узунджово и Клокотница. В ход е обществена поръчка за укрепване стената на реката в село Гарваново за над 50 000 лева.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?