25
Следвайте ни

За да е чисто! Млади хора поставиха кошове на Ямача 

viber icon

Кошчета за смет са поставени на местата с концентрация на боклуци в парк Ямача. Инициативата е на група граждани, а надеждите са паркът да се запази чист, съобщи Ангел Бондов, един от инициаторите. 

Най- големият кош е точно до помощните игрища, където тренират млади футболисти и където за жалост има най- много отпадъци, като кенчета, чаши от кафе , опаковки,  фасове и др., оставени вероятно от родители. Другите съдове са по алеята в гората, по която има пейки. Там също се изхвърлят боклуци, за съжаление.

Парк Ямача е любимо място на хасковлии за разходки, спорт и отдих. През годините паркът бе благоустроен и се превърна в чудесно място, но там където има хора, има и боклуци. Вече има и съдове за смет, дано да се използват по предназначение, коментират инициаторите, които почистиха боклуците. Кошовете са вързани с верига,  за да бъдат опазени от вандали.  

Преди време други млади хора, ученици от Строителната гимназия в града, изработиха и поставиха пейки в парка. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?