Следвайте ни

За 600 ч. неграмотни възрастни получават начално образование

viber icon

Общински и държавни училища, както и центрове за личностно развитие, могат да получат от 250 000 до 750 000 лв., за да обучават неграмотни възрастни, съобщиха от РУО на МОН в Хасково. Възможността идва от оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, по която стартира втора процедура. Приемът за проекти е до края на март.

Целта е подкрепа на уязвими групи за социално включване чрез образование и обучение, за да могат да се реализират на пазара на труда. За да се случи това училищата трябва да си партнират с общината, социалната дирекция, агенцията по заетостта или с агенцията за бежанците.

Целта е ограмотяване и формиране на ключови компетентности на неграмотни и слабограмотни хора, които в рамките на 600 учебни часа да придобият знания и умения от началния етап на основната степен на образование. Те ще учат български език и литература, математика, човекът и обществото, човекът и природата. За всеки от предметите ще бъдат осигурени учебни програми, а за всеки обучаем – обучителни материали. В края на курса, след положен финален изпит, има сертифициране на успешно завършеното обучение, за да могат включилите се по проекта да продължат обучението си в следващ образователен етап.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цццц

Цццц

04.01.2021 | 08:49

Малиии и сега всичкото сиг@н със средно образование! Нищо че, ,,ЕГН-то не знам, именътъ не знам, за Ко мий туй дите?,, Важно е да се лапнат едни парици от образователното.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?