25
Следвайте ни

За 24 часа: 145 с COVID-19 и 8 починали в Хасковска област 

viber icon

145 са диагностицираните  с COVID-19 за последното денонощие в Хасковска област. Новите случаи с от  всички общини, съобщиха от областния щаб. 

 Сред новите случаи са ученик от 9. а клас в ФСГ, под карантина са 25 ученици и 3-ма  учители,  и учител от ОУ ”Иван Вазов” в Харманли, където карантинирани са 50 ученици от 5. а и 5. в клас. Помощник-възпитател от ДГ №3 „Зорница” в Хасково също е с положителна проба. Карантинирани са 29 деца  от І и ІІ група и 4 учители. Сред заболелите е и медицинска сестра от лечебно заведение на болничната помощ в Хасково.

В болнични заведения са настанени 237 души. 

Починали са 8 жители на областта, на възраст от 45 до 84 г. Трима от тях са от община Харманли, а двама от община Хасково. Другите, загубили битката с коварната болест, са от общините Димитровград, Свиленград и Тополовград.

Извършените проверки за периода 25 до 31 октомври за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Хасково, са 314. Проверявани са  заведения за обществено хранене и  барове, търговски обекти и др. Съставен е един акт и са направени 2 акта и 1 предписание. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?