Следвайте ни

За 10 г. Хасково се стопи със 7343 души, Димитровград – с 5682

viber icon

За последните 10 г. Хасково и Димитровград са загубили съответно 7 343  и 5682. Това показват изчисленията на БТА при съпоставяне на данните на Националния регистър на населените места на Националния статистически институт (НСИ).  

Според  данните на НСИ към края на м.г. в Хасково и Димитровград живеят съответно 68 298 и 32 535 души. Населението на градовете в областта е общо 160 813 души. За последните 10 г. то се е увеличило само в  Харманли със 700 души, и в  Сименовград с 426 души.

В цялата  Хасковска област, в градовете и селата, към края на м.г., живеят общо 223 625 души.  

В 0.00 часа довечера започна преброяването, в което всички трябва да се включим, тъй като данните са базови за бъдещи проекти. 6 са вариантите това са стане в усложнената пандемична ситуация. Най- лесният и безопасният е да попълним анкетната  карта онлайн на сайта на НСИ. Това може да стане до 17 т.м.

Вторият е да пуснем анкетьорите в дома си, за да ни преброят. Те тръгват от 18 септември. Трети вариант е да ни оставят картата и да я вземат, когато  я попълним. Ще бъде разкрит специален пункт, където също можем да оставим попълнените карти. Там е и мястото където, ако желаем, могат да ни преброят. Болните и карантинираните може да бъдат преброени по телефона.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?