Следвайте ни

Юристи обсъждат алтернативно решаване на спорове 

viber icon

Обществено обсъждане на проект за правила за алтернативно решаване на спорове, ще се проведе днес в Хасково. Правилата са изработени от Сдружението за правна помощ на потребителите в партньорство с районния съд по проект, финансиран с европейски и национални средства по Оперативна програма „Добро управление“.  

На срещата, която започва в 14 часа,  в зала „Хасково“, са поканени всички адвокати от колегията в Хасково, съдии от съдебния район, както и всички заинтересовани от проблематиката на алтернативното решаване на спорове.

Дневният ред предвижда разискване на проблеми на учредяването, финансирането и функционирането на органите за алтернативно решаване на спорове; производството пред органа, завършващо с предлагане на решение по спора и производството пред органа, завършващо с налагане на решение по спора.

От страна на Сдружението за правна помощ на потребителите дискусията ще се води от доц. д-р Димитър Деков – председател на управителния съвет, д-р Димитър Ханев – ръководител на проекта и експертите д-р Стоян Мемцов и д-р Мадлен Кавръкова. В качеството си на експерт от Районен съд– Хасково ще присъства съдия Даниела Николова. 

 

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?