25

Юлияна Антонова-Мурата представи книгата  "Сан сан, Япония в Димитровград

Юлияна Антонова-Мурата представи снощи най-новата си книга  "Сан сан, Япония" пред димитровградска публика в  Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Десетки почитатели на авторката на бетселърите за Япония „Моши моши, Япония” и „Уики уики, Япония” бяха дошли на срещата-разговор с нея, за да слушат вдъхновяващите й истории  за светоусещането на японците и отношенията им, и се наредиха за автографи от авторката. Живеещата близо 30 години в страната на изгряващото слънце Юлияна Антонова-Мурата е пълномощен министър с три мандата в българското посолство в Токио. Дългогодишният дипломат разказва пред събралото се множество различни примери за японската култура и манталитет, както и изключително уважителното отношение, което те имат към българите. 

Преди това тя бе приета от кмета на общината Иво Димов, който сподели за срещата в профила си във фейсбук и за поканата Димитровград да си сътрудничи в различни свери с японски град със сходен профил.

Дарбата на Юлияна Антонова-Мурата да пресъздава живота в Япония деликатно, изтънчено и интригуващо, превръщат творбите ѝ в истински бестселъри. 

Освен, че е изключително активна във социалните мрежи, Юлияна Антонова-Мурата се среща със своите четящи последователи и лично из страната, за да споделя за третата част от своята трилогия. Авторката е в България само за един месец и Димитровград е един от малкото градове, включени в програмата й. Авторката представя Япония като истински майстор на словесното изящно изкуство. Всеки неин разказ, разкрива на читателя тайнствата за японското общество и култура, изградено върху принципите на себеуважение, дълг, любов и възпитание. 

нес със семейството си. Тя е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?