25
Следвайте ни

Юлиян Вергов играе в „Кафе с претенция“ в Хасково 

viber icon

Юлиян Вергов, Моню Монев и  Иван Радоев ще види на сцената на ч. „Заря“ в Хасково в комедията „Кафе с претенция“.  Постановката на театър „Българска армия“ ще се играе на 19 т.м.  

Комичният сюжет ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро. 
Намираме го там заедно с „авера му” – 43 годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска” ... Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност 
„завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен и третият им приятел – 43 годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция. 

Тази безобидна комедия, обрисуваща една провалена 
„свалка” на трима типични представители на градската бохема от периода на 60-тегодини в София, предизвиква много коментари и противоречиви оценки. Някои 
съвременници на епохата, виждат себе си в образите на героите, за които 
емблематичните по онова време заведения – кафето на „Кристал”, „Прага”, „Астория” ... са не само места за срещи, а и сцена за лична изява пред дамите от градския елит. 
Автор е Георги Марков, постановката е на Иван Урумов, а сценографията и  костюми на Нина Пашова. Музиката е на Дони - Добрин Векилов.

Местата са силно ограничени. Представлението ще се проведе при 50% запълняемост на зрителските места и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?