Следвайте ни

"Южна пролет" за 49 път от 26 до 28 март в Хасково

viber icon

В Хасково за 49-и път ще се ​проведе Националният конкурс за дебютна литература "Южна пролет" от 26 до 28 март, съобщиха от кметството. 

Ще бъдат допускани автори до 40 г. с първи книги в традиционните жанрове поезия, проза, литературна критика и литературна история, детска литература, филмов сценарий и драматургия.

По традиция лауреатите в шестте жанра ще получат бронзовата статуетка "Пегас" и парично възнаграждение от 1000 лева. Те ще бъдат оценявани от жури с участието на доказани български творци. Все още не е ясно дали конкурсът ще е онлайн както миналата година, или пък противоепидемичните мерки няма да изключат физическо присъствие на участниците.

"Община Хасково ще връчи и наградата "Александър Паскалев" за цялостен принос за литературата и изкуството, чието парично изражение е 2000 лв. Базар на книгата ще съпътства едно от най-старите и утвърдени културни събития в южния областен център", допълниха от местната ​администрация.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?