Следвайте ни

Възрастен  мъж с катетър бедства 3 дни пред болницата

Социалните реагираха светкавично на наш сигнал, ще го настанят в Старческия дом

viber icon

Възрастен мъж в безпомощно състояние бедства 3 дни пред  хасковската болница без някой да му помогне. Дядото е с катетър, нощува на пейка в спирката, храни се от близкия павилион за закуски. Покрай него непрекъснато минават хора, включително работещи в болницата, а никой не е реагирал. Веднага след като haskovo.marica.bg сигнализира в социалната дирекция, 68-годишният  мъж  бе настанен в болницата. Там ще остане до понеделник, а след това ще отиде в Старчекия дом на Кенана.

Социалните власти в Хасково реагирата светкавично на сигнала ни. Разказахме за случая на Стефан Манахилов и след по- малко от половин час негови служители бяха  при бедстващия човек.

Пред тях той разказа, че е роден в Хасково, но живял във Варна. Работил в Гърция през последните години,там се лекувал, ноне стана ясно от какво. Преди дни се върнал с бус, който го стоварил пред болницата. Как човекът, който се представи като Митко Костов, е минал границата без лична карта, не е ясно. Спал съм в буса, обясни той на социалните.

Проверка в полицията показа, че човекът е адресна регистрация във Варна. Той има две дъщери, едната от които е със заболяване и не е способна да се грижи за него. Не е ясно местоположението на другата.

Социалните  ще съдействат за изваждането на лична карта, след което  с негово съгласие ще бъде настанен в Старческия дом на Кенана, където ще получи адекватни грижи.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?