Следвайте ни

Взе си поука: Без парашутисти в листата на БСП в Хасково?

viber icon

БСП си взе поука от съкрушителните резултати на последните парламентарни избори и на прага на новите сменя водачи на листи. Сред тях е и Велизар Енчев, който води листата в Хасково, въпреки съпротивата на местния актив, който искаше на първата позиция местен.  

За утре е насрочено заседание на Националния съвет, на което ще се определят критериите за избора на кандидати за депутати, а очакванията са да няма парашутисти, довериха запознати. 

Именно на парашутиста водач, червени активисти отдават слабите резултати на изборите от 4 април. БСП бе втора сила в Хасково, но резултатът й бе далеч след този на ГЕРБ. Столетницата спечели едва 14.8 на сто от гласовете, а хората на Борисов 37.4. 

С този резултат БСП получи само един мандат,  вместо предишните 3, и на практика структурите в областта не бяха представени. На по- предишните избори пък, водач бе Елена Йончева, която не се задържа дълго в НС и отиде в Европарламента. От работата й там обаче местните структури останаха недоволни и снеха доверие от нея, припомня marica.bg. 

Междувременно в политическото пространство вече се готви нов ляв проект, който ще участва още на изборите на 11 юли със Съюз на българските комунисти. Мотори на новия проект са бившият премиер Жан Виденов и Иван Атанасов, който е бил депутат от Хасково в 37-то Народно събрание. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пазарков

Пазарков

10.05.2021 | 21:06

Виденов ще си остане най- честния министър председател. Смачкан от свои и чужди заради опита да води самостоятелна политика и дръзнал да се противопостави на Русия. А тогава само са били необходими 1 милиард, но го смачкаха.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?