Следвайте ни

„Вулкан цимент“ добива още 15 г. варовици от „Юрт дере“

viber icon

С 15 години ще бъде продължен концесионният договор за участък „Вулкан“ от находище „Юрт дере“ край Димитровград. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание, приемайки исканата от концесионера - „Вулкан цимент“ АД, промяна. От дружеството мотивират искането си с наличието на оставащи запаси и ресурси в находището.

Концесионният договор за находището е сключен през 2000 г. От него се добиват строителни материали - варовици. Министерският съвет измени също начина на формиране на концесионното плащане за находище „Юрт дере“ и го приведе в съответствие с Наредбата за принципите и методиката за определяне на концесионното възнаграждение за добив на подземни богатства, променена през 2007 г. До момента концесионерът е заплащал необходимите суми в съответствие със старите правила, валидни към датата на подписване на договора.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?