Следвайте ни

Втори път! 1 лв. на ден в детската градина

В крясъци и обиди премина извънредното заседание на ОбС в Хасково

1 лв. на присъствен ден ще е таксата за детска градина в Хасково. Това решиха за втори път общинските съветници, които се събраха на извънредно заседание днес, заради явна фактическа грешка в решението от редовното заседание. Така за родителите услугата ще струва най- много 22 лв., ако отрочетата им посещават 22  дни забавачката. Останалите разходи ще се поемат от бюджета.

Досега общината е дофинансирала детските градини с близо 800 000 лв., а сега сумата ще стане 1 100 000 лв., заяви кметът Добре Беливанов. 

Преди гласуването съветникът от опозицията Георги Пеев предложи да се отмени решение № 592, с което не намали таксата и да се направи  напълно ново предложение, което да се гласува на заседанието през март. Предложението му не бе прието.

В залата се чуха мнения, че днешното решение ще отиде в съда и родителите скоро няма да видят намаление на таксата.

Заседанието, което се очакваше да бъде кратко, протече бурно, съпроводено с крясъци, обиди и обвинения в популизъм.

Стигна се до изгонване на съветник. Председателстващият заседанието Митко Полихронов  отстрани Георги Пеев за арогантно поведение. Мярката бе поискана от Антон Иванов. 

Той предложи съветниците да останат без възнаграждения за днешното заседание. От „Коалиция за Хасково” заявиха, че всеки може да се откаже от възнаграждението като направи дарение, например. 

По време на цялата  изнервена сесия телефоните на съветниците от почти всички групи не спираха звънят, тъй като явно не си бяха направили труда  да ги оставят на безшумен режим докато работят.  Те ту излизаха- ту влизаха в залата.

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Къде ще посрещнете Новагодина?