Следвайте ни

Всички доволни от новия Бабин пазар за 1.52 млн. лв.

"Новият ни Бабин пазар е като Слънце", коментираха и търговци, и клиенти на зеленчуковото тържище, което днес отвори врати след основен ремонт за 1 520 000 лв., отпуснати от правителството на ГЕРБ през 2017 г.

Работното време е 15 часа – от 6 до 21 ч.

Да инспектират пазара дойдоха областният управител Станислав Лечев и кметът на Димитровград Иво Димов.

"Удобно и приятно е. Каквото поискахме от общината и фирмата изпълнител, бе направено. Даже се съобразиха с цвета на масите, който предложихме Нашият пазар е по-хубав от хасковския", коментира дългогодишна търговка от тържището.

"Няма нищо общо с предишния вид. Приличаше на цирей, сега всичко свети", добави купувач. На същото мнение бяха и всички останали попитани. 

Междувременно Димов и Дечев разгледаха магазините за цветя, пиха вода от поставените на пазара чешми. "Няма уран", отговори кметът на зададения му въпрос, след което си купи червени марули от сергия и остави бакшиш. 

Градоначалникът уточни, че 3 дни лично участвал в отстраняването на гълъбите, сврели се под покрива на новата сграда. "Държа да уточня, че всичките ни действия бяха хуманни в присъствието на орнитолог и еколог. Няма пострадали птици. Нахвърляхме пуканки и семена по земята. Докато гълъбите ги кълвяха, успяхме да поставим защитните мрежи под покрива",  разказа Иво Димов.

В обновеното тържище има 91 маси, 8 павилиона, кафене и обособена административна част. 10 от масите се предвижда да са оборотни - ще се наемат за ден или най-много седмица. Замисълът е да се ползват от ​земеделци, произвеждащи собствена продукция. Освен плодове и зеленчуци, на обновеното тържище се предлага хляб и хлебни изделия, млечни произведения, месо, риба и цветя. 
 
Останали са незаети две помещения за продажба на цветя, едно за риба и рибни продукти, както и единадесет търговски маси. Общината ги пусна на публичен търг за отдаване под наем. ​Наддаването е насрочено ​за 19 април от 10 часа. ​

Ако цветарските павилиони останат ненаети и след този търг, може да им се промени предназначението и да бъдат предложени за бижутерия, магазин за подаръци или парфюмерия. Това уточни кметът на Димитровград. Той допълни, че новопостроените паркинги в района на тържището на този етап ще са безплатни.

"Благодаря на правителството, че отпусна средствата за ремонт на Бабин пазар в края на 2017 г. Това се случи след посещение на Цветан Цветанов в Димитровград", каза още Димов.

"Важното е посетителите и търговците да харесват новото тържище и да усетят разликата  и удобството за димитровградчани и гостите на града. Свършихме огромна по обем дейност. Има съвсем дребни пропуски. Те ще бъдат отстранени в движение. За доброто настроение на търговци и клиенти ще озвучим и музикално тържището”, каза в заключение кметът.

Областният управител Станислав Дечев също коментира, че е очарован от новата придобвика на Димитровград./Марица

 

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?