Следвайте ни

Всички болници в Хасковска област увеличават леглата си за заразените от коронавирус

viber icon

Болниците в областта постепенно увеличават капицитетите си за прием на заразени от коронавирус заради настъпването на четвъртата вълна на заразата,съобщиха от РЗИ-Хасково.

В най-голямата болница - МБАЛ-Хасково леглата са вече 71 в три ​COVID отделения плюс 6 за тежки случаи в ОАИЛ. В другите две лечебни заведения в областния град, където се приемат болни с коронавирус, има общо 25 легла – 14 в Белодробната болница в квартал "Болярово" и 11 в МБАЛ "Хигия". МБАЛ-Харманли е вдигнала местата за настаняване от 10 на 20, а в МБАЛ-Свиленград е разкрит интензивен сектор с 14 легла. 24 са в МБАЛ "Света  Екатерина“ в Димитровград.

Общо на територията на областта към момента има възможност за прием на 160 пациенти в във всичките 6 болници. До днес са заети около половината легла. 

След като бе установено огнище на зараза в бежанския център в Любимец, от ​здравната инспекция са разпоредили нови противоепидемични мерки. Те включват цялостна дезинфекция и изолирането на положителните за COVID-19. На място има медици от МВР болница, които отговарят за мигрантите. Двамата, дали първите положителен резултат, вече са изписани от болница и са в добро състояние. От новите 19 случаи няма хоспитализирани, те обаче са карантинирани.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?