Следвайте ни

Връстници на прехода коментират бъдещето на ЕС

viber icon

Новите предизвикателства пред връстниците на прехода обсъждаха днес младежи от България, Румъния, Унгария и Франция. Гражданският форум "Връстниците на прехода" се проведе в РИМ-Хасково и е само една от дейностите по проекта „Вяра в общността и Европейското достойнство“ /Faith in community and european dignity/ по програма „Европа за гражданите“, финансирана от Европейската комисия чрез Изпълнителната агенция за образование, аудиовизуални технологии и култура. 

Основната цел на проект "Вяра в общността и Европейско достойнство" е да насърчи чувството на ангажираност  на гражданите по отношение на развитието на ЕС, да популяризира общата ни история и споделените ценности, както и да очертае визията на младото поколение за бъдещето на Европа.

В Граждански форум "Връстниците на прехода" бяха дискутирани въпросите за новите предизвикателства, пред които е изправена Европа - зародилите се заплахи и опасения по отношение на сигурността на границите за първи път след събарянето на стените преди едно поколение. 

Проектът се изпълнява от община Хасково в партньорство с „Европа Бери Турейн“- Франция, „ЕС-Онещи“- Румъния, Община Комотини- Гърция, Община Веспрем- Унгария, Община Визеу- Португалия и Асоциация „Сфера Интернационал“- Северна Македония.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?