112

Връчиха награди на изявени учители и ученици в Хасково

Кулминацията на празничния 24 май в Хасково беше официалната церемония по връчване на награди за ученик и учител на годината. 

"За мен 24 май е Българският Великден", обърна се към множеството кметът Станислав Дечев. "Днес видях въодушевени усмивки и нескрита гордост от това, че сме заедно и следваме портретите на нашите Първоучители светите братя Кирил и Методий. Нали знаете защо азбуката ни се казва Кирилица? Защото свети Климент кръщава новата азбука не на силен и велик владетел, а на своя учител свети Константин-Кирил Философ. Този факт казва всичко за нас - българите. В почитта към учителите ни се корени нашата, българската сила", заяви градоначалникът. 

Станислав Дечев връчи най-високите отличия за постижения в областта на спорта, науката, професионалното образование и изкуството на изтъкнати хасковски ученици.  

В областта "Спорт" наградата Ученик на годината спечели Мария Габрова от ПМГ "Акад. Боян Петканчин". Отличието в областта на изкуството заслужи за Косара Атанасова от СУ "Васил Левски". 

В хуманитарна област Ученик на годината е Фатме Халибрям от СУ "Св. Паисий Хилендарски", а в природо-математическа област с тази награда беше удостоен Мартин Недев от ПМГ "Акад. Боян Петканчин". В областта на професионалното образование Ученик на годината е Арам Дерандонян от ПГДС "Цар Иван Асен II".

Председателят на Общински съвет - Хасково Таня Захариева отличи номинираните за отличието Учител на годината. Наградата Учител в гимназиален етап на образование е за Красимира Педева – ст. учител по английски в ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров". За изключителни постижения и принос в областта на образованието е номинирана Маргарита Топалова – директор на ПГДС "Цар Иван Асен II", а номинацията  за културен деятел от областта на сценичните изкуства е за Иванка Топузова – ръководител на ШНП "Зора-Зорничка" и ЖНХ "Зора-Зорница" към НЧ "Зора-1982".

Празникът продължи с концерт от децата на Хасково.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?