Следвайте ни

Въпреки чумата, свине се разхождат в Симеоновград

viber icon

 

В момент, когато държавата се опитва да спре разпространението на африканската чума, прасета се разхождат свободно по международния път в Симеоновград, съобщи Nova, показвайки сигнал до сутрешния си блок. Пред телевизията представител на БАБХ коментира, че животните вероятно се отглеждат незаконно, тъй като липсват маркировки.Така не е ясно чии са собствениците. Животните трябва да бъдат унищожени, щом не са регистрирани.

На видеото се вижда как свине пресичат международния път, създавайки предпоставка за инцидент. Свободно пуснатите прасета в ситуацията на епидемична обстановка е повече от рискова, още повече, че на територията на Хасковска област огнища на болестта липсват. Утре здравните власти трябва да докладват на областния управител броя на прасетата, отглеждани в т.нар. „заден двор“. В момента се извършва преброяване.

Освен санитарните зони, от вчера са предприети и  силови мерки за ограничаване на болестта, която нанася огромни икономически щети. Военна полиция следи кланиците, здравните инспектори са на крак. Ще се евтаназират всички животни, които нямат документи.

В областта има една ферма с около 3 000 прасета. Голямата кланица също е една. Утре трябва да стане ясно колко  са свинете отглеждани в дворовете.

видеото  в Nova тук 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?