Следвайте ни

Вотът не вълнува 20.6 %, 7.6% се колебаят 

20. 6 на сто не се вълнуват от предстоящите местни избори и няма да гласуват. 10.6 % от тях няма да си направят труда да отидат до избирателната секция дори, когато  става дума за кмет и общински съвет, а останалите 10 %  ще имат по- добро занимание в неделния 27 октомври. Това показват резултатите от нашата анкета, в която в навечерието на предизборната кампания Ви попитахме: „ Ще гласувате ли на 27 октомври?“.

7.6  на сто от участвалите в нея се колебаят дали да отидат до урните. Други 10 на сто смятат да упражнят вота си, но все още не са решили за кого от 10-мата кандидати за кмет на Хасково и над 350 за съветници,  да изберат. 

Вероятно част от тези, които нямат фаворит, но искат да упражнят правото си, ще изберат новото квадратче „не подкрепям никого „в голямата бюлетина“. Те трябва да знаят, че гласовете им имат значение единствено за активността. 

Припомняме, че на местните избори през 2015 г. в Хасково тя бе 49.8 на сто. За  такъв вот активността не бе висока. 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какъв град трябва да работи новият кмет на Хасково?